,,SLOVAK BARISTA CUP“ 2019

1. 10. 2019 Nezařazené Školy informujú - archiv

BARISTKY ZO STAREJ  ĽUBOVNE BODUJÚ AJ VO ŠTVRTOM KOLE

Školstvo

Krásy Žilinského kraja a aj kávovú pýchu Slovenska si užili súťažiaci štvrtého kola baristickej súťaže pre juniorov ,,SLOVAK BARISTA CUP“ 2019, ktoré sa po prvý krát uskutočnilo v spolupráci s Hotelovou akadémiou v Žiline.

26. september sa stal dňom oslavy správnej prípravy kávy v priestoroch hostiteľskej školy. Profesionálny tím Hotelovej akadémie, hlavný organizátor a garant súťaže, akreditované školiace stredisko Academy of Coffee, zabezpečili príjemnú rodinnú atmosféru prvého kola tohto školského roka. Cesta za dosiahnutím kávového sna mladých baristov je tak už v druhej polovici a každý z nich má na svojom konte zopár bodov. Na konci kalendárneho roka sa zrátajú všetky vysúťažené body zo všetkých kôl a víťaz z kategórie starších žiakov a aj žiakov prvých ročníkov získa okrem hodnotných cien od našich partnerov aj neopísateľný kávový zážitok.

Obrovskou motiváciou zúčastňovať sa tejto súťaže je okrem hlavnej výhry,  fakultatívneho pobytu na kávovníkových plantážach v Brazílii, najmä radosť z opätovných stretnutí s priateľmi a získavanie nových vedomostí a zručností. V každom kole je vidieť obrovský progres súťažiacich nielen v jednotlivých zručnostiach, ale i v ich osobnosti a prehlbovaní lásky ku káve. Práve vďaka týmto mladým ľudom má kávová kultúra Slovenska svetlú budúcnosť.

Súťažiaci sa predstavili v dvoch hlavných bodovacích disciplínach. Nastavenie mlynčeka a príprava dvoch espries, dvoch cappuccín a dvoch voľných nápojov, v ktorých základ muselo byť espresso. Každý súťažiaci absolvoval aj novú, zatiaľ len vzdelávaciu disciplínu, alternatívnu prípravu kávy. V každom kole tohto ročníka súťaže je predstavovaná jedna z najviac používaných alternatív na Slovensku i vo svete. Po príprave kávy cez Chemex, Aeropress, Džezvu sa baristi vrhli na ďalšiu z príprav kávy, Hario V6O. Presnosť, rýchlosť, precíznosť, hygiena, komunikatívnosť každého z baristov boli hlavné body záujmu našich komisárov vo všetkých disciplínach.

Baristky našej školy Diana Bachledová a Júlia Filičková opäť ukázali svoje kvality v príprave skvelého espressa, cappuccina a kávového miešaného nápoja, kde si od technických a degustačných komisárov vyslúžili nejednu pochvalu.

Diana Bachledová z II. HOA vo svojej kategórii – prvák obsadila 6. miesto z 11 súťažiacich a v celkovom bodovaní je na treťom mieste. Júlia Filičková z IV. HOA obsadila nádherné 2. miesto z 12 súťažiacich a v celkovom bodovaní zastáva piatu priečku.

Obom dievčatám srdečne blahoželáme!

Fotogaléria:

!INCLUDE(/components/gallery/gallery.jsp, dir=/images/gallery/aktuality/sos_snina/2019_baristi, recursive=false, orderBy=title, orderDirection=asc, thumbsShortDescription=false, shortDescription=false, longDescription=true, author=false, style=prettyPhoto)!

V Prešove 1. 10. 2019

Najčítanejšie správy

Výtvarník, technik výstav, výkonný technik BOZP a PO, EZS, údržbár (kumulovaná funkcia), Krajská galéria v Prešove
25. 7. 2024
13. zasadnutie Komisie regionálneho rozvoja a cestovného ruchu (30.07.2024)
25. 7. 2024
Krajská nadácia znovu pomáha po povodniach
25. 7. 2024
Nový most do Hostovíc za 700-tisíc eur
25. 7. 2024
Prebiehajúca obnova hradu Ľubovňa odhalila vzácne nálezy ako mince či keramiku
25. 7. 2024
Sanitačný deň na Úrade PSK - 26.7.
25. 7. 2024